Publicat de: Andra | noiembrie 14, 2008

‘LACRIMA RUTIERA’ – Ziua Mondiala de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier 16-11-08

Duminica, 16 noiembrie 2008, intre orele 10 – 14 va avea loc in intersectia din Piata Universitatii in cadrul celei de a-VIII-a editii a proiectului ‘LACRIMA RUTIERA’ o actiune prin care vom comemora miile de victimele ale tragediilor rutiere din Romania cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier stabilita de ONU.11

Cu aceasta ocazie pot participa victimele tragediilor tutiere precum si familiile celor decedati cu fotografiile celor dragi pentru care vom depune flori vom aprinde o lumanare si vom varsa din inima o ‘lacrima rutiera’.
Pintre victimele necunoscute  cum ar fi cele 16 victime ce au indoliat orasul Onesti care vor fi comemorate, vor fi si nume cunoscute ca Laura Stoica si logodnicul sau Cristian Margescu, Teo Peter precum si regizorul Cristian Nemescu si prietenul sau Andrei Toncu si taximetristul Dumitru Arustei.

DISPRET ROMANESC – APRECIERE EUROPEANA !

‘LACRIMA RUTIERA’ – LA….CRIMA RUTIERA.

Proiectul Corneliei Galavan, infirma in urma unui tragic accident, dispretuit de institutiile statului abilitate, dar apreciat de Presedintele Comisiei Europene Manuel Barroso, Secretarul General Terry Davis !

Din 1990 si pana in prezent cu toate proiectele si programele ineficiente legate de planul national de siguranta rutiera in Romania au decedat peste 50.000  de OAMENI, majoritatea dintre ei nevinovati iar peste 50.000 de OAMENI majoritatea nevinovati, au ramas infirmi, multi dintre acestia decedand prematur.
In anul 2007 au decedat 2794 de persoane iar 7031 au fost raniti grav, aproximativ 3000 ramanand infirmi. A crescut alarmant numarul victimelor printre copii si tineri.
Acest adevarat genocid care situiaza Romania pe primul loc in Europa intr-un clasament funebru se datoreaza faptului ca nu exista o justitie reala a accidentelor, precum si faptului ca prezentul Cod Rutier este cel mai ‘bland.’
Multe tragedii au la baza inconstienta conducatorului auto care si in cazul de fata se putea solda cu o ‘sinucidere sau crima rutiera’. Cel mai grav este ca majoritatea victimelor sunt nevinovate iar vinovatii care in Europa ar executa ani grei de inchisoare la noi acestia sunt protejati de o legislatie permisiva si sunt condamnati in mod penibil la pedepse cu ‘suspendare’. Desigur ca si in solutionarea multor dosare penale in sprijinul celor vinovati se face prezent si fenomenul de coruptie, Romania detinand si la acest capitol primul loc.
Proiectul ‘LACRIMA RUTIERA” ce se desfasoara anual inca din 2001 cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier a fost apreciat de diferite personalitati ca Jonathan Scheele, Pincipesa Margareata, Dr. Raed Arafat precum si de Brigitte Chaudhry, Presedintele Federatiei Europene a Victimelor Traficului Rutier – FEVR, iar la Gala Societatii Civile acest proiect individual realizat de o infirma in carje a obtinut Mentiunea Speciala. In continuarea proiectului ce anul acesta a ajuns la cea de a-VIII-a editie ce va avea loc pe 16 noiembrie, am solicitat sprijinul Premierului Tariceanu, Ministrului Cristian David precum si Ministrului Eugen Nicolaescu, dar de o luna de zile nu am primit nici un raspuns. In schimb am fost onorata de scrisoarea primita de la Presedintele Consiliului Europei Manuel Barrosso, Secretarul General al Consiliului Europei Terry Davis si Directorul General Enrico Grillo  Pasquarelli  care a semnat la Bucuresti ‘Cartea Europeana a Siguranta Rutiera’ si de Brigitte Chaudhry Presedintele Federatiei Europene a Victimelor Rutiere – FEVR!
Avind in vedere ca participarea proiectului la Gala Societatii Civile a fost a fost facuta la sugestia Delegatiei Uniunii Europene (Anne de Ligne) cred ca voi continua proiectul cu sprijin european si nu al institutiile statului ce dispretuiesc implicarea civica a ‘cetateanului simplu’. Dispret romanesc, apreciereciere europeana !
‘7 MORTI + 7 INFIRMI IN FIECARE ZI’
‘STOP CRIMELOR SI SINUCIDERILOR RUTIERE’
‘STOP GENOCIDULUI RUTIER’
;EDUCATIA SI CIVILIZATIA RUTIERA TE SALVEAZA’
‘PLANUL NATIONAL DE SIGURANTA RUTIERA REAL NU DEMAGOGIE’
Cu deosebita   consideratie,
Cornelia Galavan
Va rog sa ma ajutati in realizarea celei de a-VIII-a editii a proiectului ‘LACRIMA RUTIERA’ ce va avea loc pe 16 noiembrie in Piata Universitatii. Hotararea de Guvern nr.864/01-08-2007 (dupa 6 ani de de la initiativa mea !) stabileste ca la actiunile organizate oficial pot participa cu proiecte si actiuni si persoanele fizice.
Pot pune la dipozitie mesajele primite precum si alte fotografii care sa sustina cele afirmate.

Răspunsuri

  1. as dori un site al acestui ONG! Vreau mai multe informatii. Voi participa la manifestatia de anul acesta, daca se va organiza, chiar daca nu am nici un fel de „rani” provocate in accidente rutiere.

    Chiar as vrea mai multe informatii.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: