Publicat de: Andra | februarie 22, 2009

Tutorial photoshop – schimba culoarea ochilor

____________________________________________Powered by Xpirat

Pe net pot fi gasite tutoriale care te invata cum sa schimbi culoarea ochilor in Photoshop dar unul in plus nu strica niciodata. Asa ca uite ca scot si eu unul:

Tutorial Photoshop – schimba culoarea ochilor

Sunt doua lucruri indispensabile pentru a duce acest tutorial la bun sfarsit: Photoshop instalat (eu folosesc Photoshop CS3 Extended) si o poza in care cuiva i se vad ochii (macar un ochi).

Sa incepem pregatirile pentru editare. Sunt aproximativ maniacal cu partea asta asa ca atentie, pasii de pregatire nu-i mai repet in nici un tutorial, daca va mai fi vreunul.
Fereastra de Photoshop ar trebui sa fie divizata in 4. Nu conteaza unde tineti sectiunile dar trebuie sa fie vizibile. Daca nu sunt, click pe bara principala, sectiunea „Window” si le bifati acolo. Aceste patru sectiuni sunt:

Fereastra cu unelte (Tools)

Fereastra cu layere (Layers)

Fereastra cu optiuni (Options) – se schimba in functie de unealta selectata – in imagine, incercuite cu rosu, optiunile uneltei „Zoom Tool”

Fereastra principala – pe asta oricum nu puteti sa o inchideti, este panza gri pe care va sta imaginea.

Asa arata acum programul meu si asa va arata la inceputul fiecarui tutorial.
OK, acum ca am terminat pregatirile, sa deschidem poza. Pe bara princiapala – „File”>”Open”, cautati imaginea si dati un dublu-click pe ea. Eu folosesc o imagine cu Angelina Jolie luata de pe net. (dimensiunile pozei folosite sunt mult mai mari, asigurati-va ca editati o fotografie mare dar nu exagerati, daca nu aveti PC de ultima generatie, vi se va bloca)

Odata ce se deschide imaginea, in fereastra cu layere o sa vedeti un thumbnail mic cu imaginea voastra, titlul de „Background” si un mic lacat. Nu editam nimic la imaginea asta deci o lasam asa cum este. In josul ferestrei cu layere se gasec cateva butoane. Click pe cel care are descrierea „Create a new layer” (descrierea apare daca tineti o secunda cursorul deasupra butonului).

Deasupra layerului cu poza voastra ati creat unul nou – „Layer 1”. Pe acest layer vom lucra.

In fereastra cu unelte exista un buton care arata ca o lupa – „Zoom Tool”.

De fapt asta si este, poate sa se apropie sau sa se departeze de o sectiune a imaginii. Apucati aceasta unealta (click pe ea in fereastra de unelte sau apasati tasta [Z]”, ducetiva undeva in apropierea ochiului pe care-l editam si desenati un dreptunghi – click si trageti cursorul pe diagonala – asta va face un zoom pe sectiunea selectata.
Acum ca vedem mai clar ochiul, sa selectam unealta de marcaj/selectie. Avem nevoie de ea sub forma circulara deci daca este selectat altceva, faceti un click dreapta pe ea in fereastra de unelte si alegeti cerculetul punctat – „Elliptical Marquee Tool” .

Setati optiunile din imagine

Asigurati-va ca in fereastra de layere este selectat layerul nou adaugat si NU poza originala. Layerele selectate au un fundal albastru-mov pe cand cele neselectate sunt gri.

Apasati (si tineti apasate) tastele [SHIFT] si [ALT], faceti un click in centrul pupilei (si tineti apasat click-ul) apoi trageti pe diagonala, inspre dreapta jos, pana desenati un cerc aproximativ perfect care sa cuprinda numai pupila apoi eliberati toate butoanele tinute apasate – [SHIFT] , [ALT] si click stanga (nici o problema daca cercul intra peste pleoapa, important este sa nu intrati peste albul ochiului.

Daca nu va iese din prima, nu disperati, eliberati butoanele apasate, dati click oriunde pe poza si mai incercati o data.

Acum ca aveti selectia (cerculetul din punctulete alb-negru animate), o puteti muta pentru a se centra perfect pe pupila, folosin tastele directionale.
Selectati unealta de umplere cu culoare – „Paint Bucket Tool” – cu optunile din imagine (daca este selectat altceva, click dreapta pe tool si alegeti galeata care se varsa) si culoarea superioara un rosu aprins si faceti click in interiorul cerculetului animat.

Apoi selectati din nou unealta „Elliptical Marquee Tool” si faceti un singur click oriunde pe poza pentru a deselecta cerculetul.

****************************************************************

Acum sa lucram cu modul de acoperire. Fiecare layer se raporteaza la cele de dedesubtul lui prin Blend Mode si Opacity. Asigura-te ca in fereastra de layers ai selectat layerul cel nou, NU poza originala si seteaza noul Blend Mode – „Soft Light:

Din fereastra cu unelte, selecteaza radiera – „Eraser Tool” la setarile din imagine.

Cu radiera sterge din bucata rosie ce se suprapune pleoapelor, genelor sau albului globului ocular. – Daca ai facut o greseala, din nou, nu panica! Apasand concomitent tastele [CTRL], [ALT] si [Z] poti sa-ti corectezi ultima actiune. – Daca rosul ti se pare prea aprins si nu poti sa vezi foarte clar prin el, poti sa scazi opacitatea din acelasi loc de unde am schimbat modul de acoperire.

Rezultatul meu arata asa:

Inainte de pasul urmator, asigura-te ca layerul nou are opacitatea 100% si blend mode Soft Light.
In fereastra cu layere, fa un dublu click pe layerul nou si, in noul meniu, du-te la „Color Overlay”. Cand dai click pe optiune, se bifeaza si fereastra din dreapta se schimba. Selecteaza optiunile ca in poza de mai jos apoi fa un click pe dreptunghiul mic colorat.

Aici ai un patrat si o bara verticala, fiecare are un slider. Pe bara verticala, sliderul poate fi miscat sus-jos pentru a selecta culoarea, in patrat, sliderul poate fi miscat in orice directie pentru a selecta nuanta.

Dupa ce selectezi culoarea si nuanta dorite, click pe OK, apoi din nou click pe OK pentru a aplica optiunea Color Overlay. Culoarea nu va arata realist decat dupa ce vei reduce opacitatea layerului undeva sub 50% (preferabil chiar sub 25%).
Odata ce ai terminat toti pasii, pentru a incepe lucrul la celalalt ochi, apasa din nou butonul pentru New Layer si urmeaza toti pasii descrisi mai sus, PANA la linia de asteriscuri rosii (*). De acolo urmeaza pasii de mai jos:

– Click dreapta pe layerul deja terminat, Layer 1.

– Selecteaza „Copy Layer Style”

– Click dreapta pe layerul cu al doilea ochi, Layer 2.

– Selecteaza „Paste Layer Style”

Acum poti sa aduci orice modificare vrei culorii din Layer 1 dar tine minte sa urmezi cei patru pasi de mai sus si pentru Layer 2, pentru a pastra ochii de aceeasi culoare.
Cand salvati, selectati in bara principala „File”>”Save as” apoi alegeti un nume si un format (formatele JPEG sau PNG daca ati terminat cu editarea, formatul PSD daca vreti sa mai schimabti pe viitor culoarea ochilor din aceasta poza).


Daca la inceput nu va iese, reluati pasii. Sigur ati sarit peste ceva.

Bafta multa si editare placuta!


Răspunsuri

  1. chiar aveam nevoie de paşii ăştia de a utiliza photoshopul…da’ nici nu m-am chinuit să aflu ..deh..lenea ….

  2. de unde iau si eu prog asta?:(

  3. vreau sa downaldez photoshop imi putetzi spune de unde sa il iau ?:D

  4. 😀

  5. e grozav programul mersi mult….

  6. de pe filelist.ro… dar mai sunt sai alte trakere…

  7. vreau si io programu asta,daca se poate sa mi spunetii de unde

  8. esti praf frateeeeeeeeeee

  9. Super 🙂 Multumesc mult mi’a fost de ajutor

  10. Mai poti face pe acelasi layer cu quick selection tool pe pupila si apoi cu Hue 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: